Portaalsite voor de échte zeeaquariaan

Zoeken op de site

ReefSecrets online reefmagazine januari 2020

Magazine januari 2020 

cover juli2018

Beste lezer,

Eerst en vooral zou ik je een vreugdevol en gezond 2020 willen toewensen met veel hobbygenoegens!

De winteravonden zijn erg lang, dus hebben we een extra dik magazine gemaakt met maar liefst 8 boeiende artikels om uw hobbykennis bij te spijkeren.

We starten met een artikel van Louis Robberecht met foto’s van Marion Haarsma over wat er allemaal te doen is in de zeebodem.
Dan een artikel van Tanne Hoff over de verschillende cycli die zich in onze waterkolom afspelen. Als je begrijpt wat er met onze waterwaarden gebeurt, dan is de kans groter dat je een rifaquarium gedurende jaren succesvol kunt houden.

Marion Haarsma vertelt ons over haar nachtduik in Bretagne en laat ons kennis maken met diverse slijmvissen, grondels en blennies.
Het ReefSecrets redactieteam ging op bezoek bij Sander Bakker, beter bekend als Aquaasan en maakte een reportage over zijn privé-aquarium. Drie meter twintig top hobbyplezier!

Onlangs kwam de redactie op het reef2reef forum een post tegen van “Hunter” die alles wist over lipvissen. We laten jullie mee genieten van zijn kennis over deze mooie vissen.
Daarna gaan we op bezoek bij Oscar Smeele. Hij laat ons zien hoe je een prachtig aquarium kunt opbouwen. We laten je aan de hand van veel foto’s mee genieten van dit juweeltje!
Louis Robberecht heeft vele uren in de zee doorgebracht. Hij slaakt een noodkreet over wat er allemaal aan de hand is met onze geliefde zeeën.

Onze ervaren redacteur Jacques van Ommen sluit dit magazine af met een bijdrage over de Chelmon rostratus, de alom gekende opruimer van glasanemonen. Maar hoe moet je hem lang in leven houden? Na het lezen van deze bijdrage zal je dat zeker lukken!

Veel leesgenot,

De redactie.

Inloggen Registreren

Uw account aanmelden

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Paswoord *
Herhaal paswoord *
E-mail *
Herhaal e-mail *

Foto van de maand

Acanthurus leucosternon 19 12 2007 075

  Chelmon rostratus
  Foto: André Schurna