Portaalsite voor de échte zeeaquariaan

Zoeken op de site

Sponsors

Kalkwater dosering volgens Balling methode

Kalkwater dosering volgens Balling methode

Kalkwater dosering volgens de Balling methode

Op de verenigingsavond in juli werd tijdens de discussie gevraagd of iemand de Balling methode kende, kon uitleggen wat het is en of dit inderdaad zo goed is als in een artikel op de Duitstalige websites www.miniriff.de  en www. sl-online.de  wordt beweerd. Helaas moesten we toen het antwoord schuldig blijven.  Thuis natuurlijk gelijk deze website opgezocht en eens gekeken waar het over gaat. 

De Balling methode is een andere manier om kalkwater en  sporenelementen toe te voegen.

Het lijkt een naar mijn idee een zeer handige methode om op een eenvoudige manier zowel het calciumgehalte als de sporenelementen  op peil te houden.

Voor de mensen die geen internet hebben en/of de Duitse taal niet voldoende beheersen heb ik de hoofdzaken uit dit artikel vertaald.  De chemicaliën voor het maken van de oplossingen kunnen waarschijnlijk wel bij een apotheek gekocht worden. Tevens zijn de oplossingen via internet te bestellen (www. sl-online.de).

De heer Balling heeft uitgaande van de samenstelling van koraalskeletten  de verhouding van sporen en hoofdelementen bepaald en is tot een interessante oplossing gekomen.
Balling voegt de sporenelementen dagelijks toe in een vaste verhouding, proportioneel met het kalkverbruik.  Dit is op zich al zeer interessant, omdat deze elementen niet of zeer moeilijk door middel van een sneltest in zeewater te meten zijn.
Voor de Balling methode worden totaal 6 sporenelementenoplossingen gebruikt. Slechts drie daarvan worden voor de eigenlijke dosering gebruikt, de andere worden slechts gebruikt om verdunningen te maken.

 

Inloggen Registreren

Uw account aanmelden

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Paswoord *
Herhaal paswoord *
E-mail *
Herhaal e-mail *

Foto van de maand

Acanthurus leucosternon 19 12 2007 075

Acanthurus leucosternon ( Twan Peeters)