Portaalsite voor de échte zeeaquariaan

Zoeken op de site

Internationale Schelpenbeurs in Parijs 14 en 15/03/2008

Een bezoek aan de 20ste Internationale Schelpenbeurs te Parijs op 14 en 15 maart 2008


De Internationale Schelpenbeurs gaat gewoonlijk door in de Bourse de Commerce aan de Rue de Viarmes 2 (Quartier des Halles) te 75002 Parijs. Gemakkelijk bereikbaar via de Metro, lijn 4, halte Châtelet-Les Halles.

Indien u boven komt in de Metro ziet u de achterzijde van het imposante gebouw van de Bourse de Commerce.

 

 

Dit is de hoofdingang

Enkele overzichten van de schelpenbeurs

De man met het Hawaii-shirt is Don Pisor uit Californië.De collectie van José Ahuir uit Malaga, Spanje omvat voornamelijk schelpen van de Middenlandse zee en Cuba. Op de voorgrond enkele mooie Pectinidae.

 Onderaan in de voorgrond een mooi aanbod van fossielen van haaientanden, amonieten, “sanddollars” (Clypeasteroidae) en zeeëgels. In het midden treffen we landslakken van Noord-Afrika, voornamelijk Marocco aan.

 

 

Een gemengd aanbod van Mitridae, Olividae, Terebridae, Muricidae enz…

 

 

Een mooie verzameling Strombidae en Volutidae.

 

De Argonata argo, ook wel “Paper Nautilus” genoemd, behoort tot de familie van de Argonautidae. De fragiele schelp is het skelet van een inktvis.

 

Giant Shells… gemakkelijk 40 tot 50 cm groot


Ook voor de verzamelaars van naturalia is er altijd een interessant aanbod van haaiengebitten, zeeëgels, geprepareerde gorgonen en sponzen.


Voornamelijk Conidae in de voorgrond en Cypraeidae in de achtergrond.

 

Links beneden Terebridae, in het midden een kleurset van Strombidae en bovenaan rechts Pectinidae.

 

Een gemengd aanbod van Spondylidae

 

Een collectie Cypraeidae, ook wel Cowries genoemd. De kleinere soorten zoals Cyprea annulus (L., 1758) en C. moneta (L., 1758) treffen we ook aan in de zeeaquariumhandel en kunnen soms tussen het levend steen mee in uw aquarium verzeilen. Ze zijn onschadelijk voor het rifaquarium en goede opruimers van detritus en algen. C. moneta werd vroeger als betaalmiddel gebruikt in Afrika en Azië.

 

Een gemengd aanbod naar ieders beurs…

 

In het midden zien we Nautilus pompilius (L., 1758), het uitwendig skelet van een inktvis. Regelmatig wordt dit dier aangeboden in de zeeaquariumhandel maar zeker niet aan te bevelen voor een tropisch aquarium aangezien deze dieren rovers zijn en in een gekoeld aquarium thuishoren.

 

Een bezoek aan deze beurs is zeker een aanrader voor mensen die in de meest ruime zin interesse hebben voor de mooie vormen en kleuren uit de zee.

 

Op 10 en 11 mei 2008 wordt in Antwerpen aan de Schijnpoort de jaarlijkse Belgian Shell Show georganiseerd en is toegankelijk voor iedereen. Deze schelpenbeurs is dan ook de grootste ter wereld. Be there!

 

Met dank aan Stany Vanderhoydonck voor het veldwerk!

 

Tekst en foto’s: Germain Leys

Inloggen Registreren

Uw account aanmelden

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Paswoord *
Herhaal paswoord *
E-mail *
Herhaal e-mail *

Foto van de maand

Centropyge Foto Tanne Hoff

Een koppel Rainfordia opercularis in het kweekaquarium van De Jong Marinelife tijdens het bezoek van het ReefSecrets-team in april 2012

Foto: Patrick Scholberg