Portaalsite voor de échte zeeaquariaan

Zoeken op de site

Onbevlekte ontvangenis in haaienwereld

Opschudding in een Hongaars vissenaquarium, waar een vrouwelijke haai er zowaar in geslaagd is een kleintje te baren zonder ooit in contact gekomen te zijn met een mannelijke partner. "Toen ik die babyhaai zag liggen op de bodem van de vistank, dacht ik dat het om een grap ging", drukt directeur Attila Varga zijn ongeloof uit. "Mama Ibolya lost haar jongste spruit voorlopig nog met geen vin, maar zodra het kan willen we een DNA-staal van beide nemen om te achterhalen wat er precies gebeurd is." 

Tot nu toe is er slechts één voorbeeld van een onbevlekte ontvangenis (parthenogenese) in de haaienwereld bekend. Het arme hamerhaaitje in een Amerikaanse dierentuin maakte echter geen schijn van een kans tegen een veel te bloeddorstige pijlstaartrog. "Onze 'puppy' is dus niet alleen de eerste van Europa, maar ook de eerste die een maagdelijke voortplanting weet te overleven", maakt de directeur zich sterk. (svm)
Inloggen Registreren

Uw account aanmelden

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Paswoord *
Herhaal paswoord *
E-mail *
Herhaal e-mail *

Foto van de maand

Centropyge Foto Tanne Hoff

Een koppel Rainfordia opercularis in het kweekaquarium van De Jong Marinelife tijdens het bezoek van het ReefSecrets-team in april 2012

Foto: Patrick Scholberg