Portaalsite voor de échte zeeaquariaan

Zoeken op de site

Reefsecrets FAQs

Welkom op de FAQ (frequently askes questions, oftwel de "veelgestelde vragen"). Hier zullen we proberen zoveel mogelijk vragen te beantwoorden die ons vaak gesteld worden of waarvan wij denken dat ze de leden helpen in het gebruik van deze site.

Je kunt op de vraag klikken om het antwoord te lezen. Soms staat het antwoord op deze pagina en soms verwijzen we door naar andere artikels.

Over Reefsecrets

* Wat is ReefSecrets ?

Reefsecrets is ontstaan uit onvreden over het aanbod aan nederlandstalige informatie over zeewater aquaria op het internet.
Reefsecrets probeert dit gat in te vullen door een rijk aanbod te verschaffen aan informatie in de vorm van een periodiek magazine, een artikel site, een forum, fotoalbums ed. Vandaar dat de site van reefsecrets als motto heeft: Het standaard portaal voor alle zeewater aquarianen.

* Wie zijn de mensen achter ReefSecrets ?

ReefSecrets omvat 4 bestuursleden, een groot aantal redacteurs en twee hoofdredacteurs. De orginele oprichters hebben zitting in het bestuur van de Vereniging Zonder Winstoogmerk. (ReefSecrets V.Z.W) 
Daarnaast zijn er een groot aantal redacteurs die hun kennis en expertise vrijwillig en gratis ter beschikking stellen aan de zeewaterhobbyisten. Zij worden weer aangestuurd door de hoofdredacteurs van ReefSecrets. Alle redacteurs en hoofdredacteurs zijn zeewater experts met eigen specialiteiten. Ze zijn al jaren in het wereldje actief en hebben inmiddels hun sporen verdiend in de zeewaterwereld.  Indien je de gezichten achter de bestuurders en (hoofd)redacteurs wilt zien, kijk dan hier  

* Waarom deze site ?

ReefSecrets is ontstaan uit de onvrede die er in het zeeaquarium wereldje heerst over het niet bestaan van  sites waar wetenschappelijke artikels te lezen zijn in de Nederlandse taal over onze hobby: Zeeaquariums.
Een aantal leden, vertegenwoordigd in de vereniging ReefSecrets, heeft daarom de stoute schoenen aangetrokken om een dergelijke site op poten te zetten. Met het aantrekken van een klein legertje goede gespecialiseerde redacteurs, en twee allround hoofdredacteurs, hopen we een gewaardeerde toevoeging te worden van de al bestaande sites.  


* Waarom zou ik lid moeten worden ?

Niks moet op de Reefsecrets site. De content op deze site zal altijd gratis ter beschikking staan voor leden. Het enige dat we vragen is dat je je registreert en aanmeld op de site. Waarom ? Omdat sponsoren, die zorgen voor de financiele bijdragen waardoor we onze continuiteit waarborgen, graag willen zien dat we veel leden hebben.
Om het registeren te motiveren zijn bepaalde delen enkel voor geregistreerde leden toegankelijk. Hiertoe behoren de  fotoalbums en de downloadssectie. Daarnaast brengt Reefsecrets elke twee maanden een nieuw digitaal magazine uit. Ook deze is gratis voor leden.
Dus: Meld je aan. Het kost niks en verplicht tot niks. Het geeft je toegang tot de vele extra's van de site.

Inloggen Registreren

Uw account aanmelden

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Paswoord *
Herhaal paswoord *
E-mail *
Herhaal e-mail *

Foto van de maand

Centropyge Foto Tanne Hoff

Een koppel Rainfordia opercularis in het kweekaquarium van De Jong Marinelife tijdens het bezoek van het ReefSecrets-team in april 2012

Foto: Patrick Scholberg