Portaalsite voor de échte zeeaquariaan

Zoeken op de site

Crabzilla: grootste krab ooit

Crabzilla: grootste krab ooit.

Maak kennis met 'Crabzilla'. De grootste levende krab ooit te zien in Europa. Ze heeft sinds vrijdag 2 april 2010 een plekje in het Sea Life Center in Blankenberge.

Crabzilla werd vorig jaar in de zee voor de Japanse kust gevangen, maar omdat het krabvlees niet geschikt is voor consumptie werd het dier niet naar de veiling gebracht.


'Omdat Sea life beschikt over een groot, aangepast aquarium waar al zes spinkrabben een onderkomen hebben, is Crabzilla naar hier overgebracht. Dat gebeurde met een speciaal transport met een reservoir van duizend liter met gekoeld water en voorzien van zuurstof', weet dierenverzorger Steve Vervaecke.

Crabzilla is zo'n veertig jaar oud en heeft een spanwijdte tussen de scharen van meer dan 3,5meter. 'Hij vormt geen bedreiging voor zijn kleinere soortgenoten, maar als hij volgroeid is, kan hij 4,5meter groot worden. Het enige probleem dat kan ontstaan is wanneer een spinkrab een gedeelte van zijn harde pantser afgooit, waardoor hij zeer kwetsbaar wordt. Als wij dat opmerken wordt de krab in een afzonderlijk bassin geplaatst', zegt Vervaecke.

Bij zijn eerste stappen in het bassin stak de krab met zijn poten al boven de muren van het bassin uit.

Hier een link, kan je het beestje eens bekijken in het Birmingham Sea life Center.

https://www.youtube.com/watch?v=ol4CmNrLTC0&feature=related


Inloggen Registreren

Uw account aanmelden

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Paswoord *
Herhaal paswoord *
E-mail *
Herhaal e-mail *

Foto van de maand

Centropyge Foto Tanne Hoff

Een koppel Rainfordia opercularis in het kweekaquarium van De Jong Marinelife tijdens het bezoek van het ReefSecrets-team in april 2012

Foto: Patrick Scholberg